Iskoristit ću priliku da vam na ovaj način predstavim političare i političarke koji su u svom radu kao parlamentarni predstavnici građana ili tokom obnašanja funkcije na koju su imenovani napravili konkretne promjene.

Ovaj put – to je Saša Magazinović, parlamentarni zastupnik u Parlamentu BiH ispred Socijaldemokratske partije BiH.

U kratkom razgovoru sa Sašom otkrit ćete nešto što do sada niste znali o Saši, a bit će vam sigurno drago pročitati.

Komentatorica: Šta vam smeta u bh. politici?

Saša Magazinović: Smeta mi mnogo toga, ali ako bih morao izdvojiti nekoliko stvari to bi bila: lijenost, izostanak ličnog kapaciteta kod mnogih koji se nalaze na važnim pozicijama, egoizam i sklonost kriminalnim radnjama.

Komentatorica: Ogradili ste se od OO SDP Srebrenica i podnijeli ostavku na mjesto predsjednika GO SDP BiH, zanima me kako bi vi objasnili građanima razliku između populizma i iskrenih namjera jednog političara, kako da oni to prepoznaju?

Saša Magazinović: Populizam postaje “normalan i društveno prihvatljiv” što smatram katastrofalnim po društvo u cjelini. Sa druge strane, niti je nastao kod nas, niti ga mi možemo neutralisati. Radi se o globalnim trendovima i procesima koji se samo reflektuju na nas i kod nas. Populizam je nekada teško i prepoznati jer zvuči dobro, prihvatljivo, poželjno, ali recimo to ovako: istinske namjere prate konkretna djela, a populizam odlikuje uglavnom mnogo više priče nego rada.

Komentatorica: Na što ste vi lično najviše ponosni u svojoj političkoj karijeri?

Saša Magazinović: Ponasan sam na mnogo toga što sam uradio, jednom ću to sve staviti na papir. Ali kad bih morao reći nešto na šta sam najviše ponosan to bi bila činjenica da ne postoji osoba koja može reći da sam nešto ukrao.

Komentatorica: Vaša poruka građanima BiH?

Saša Magazinović: Budite dobri ljudi i probajte biti iskreni prema sebi. Promjena kreće iz svakog od nas ponaosob. Imamo divnu zemlju koju ne vode bas tako divni ljudi. Mi smo ih izabrali. Razmislimo o tome i koliko možemo dati doprinosa da se to promijeni.

Komentatorica: Recite nam nešto o sebi, a što do sad nismo imali priliku saznati!

Saša Magazinović: Pišem knjigu koja će biti i zanimljiva, ali i korisna svima onima koje zanima politika u BiH, ali iz više razloga neće uskoro biti štampana.

Komentatorica: Zahvaljujem!

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *