O meni

 

Dobro mi došli na moj novinarsko-istraživački politički blog:  Komentatorica!

Za početak, dozvolite mi da Vam se predstavim.

Moje ime je Elma Karišik. Istraživač, novinar, politički komentator i analitičar. Politolog. Blogerica. U duši pjesnikinja. Udata. Majka dvoje djece.

Rođena sam u maju 1982. godine u Sarajevu. Osnovnu školu  i  Gimnaziju sam završila takođe u Sarajevu. Diplomirala sam na Odsjeku za politologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na temu Dejtonski mirovni sporazum i političko ustrojtvo BiH te stekla zvanje diplomiranog politologa.

Moje dosadašnje radno iskustvo je vezano za državnu službu (Parlament Federacije BiH, Općina Centar Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH i Agenciju za državnu službu BiH), te istraživaćko-novinarski rad za bh. medije i nevladine organizacije.

Blog Komentatorica se razvijao kroz istoimeni projekat  koji mi je jako puno značio i uz koji sam stekla ogromno iskustvo. Ovom prilikom se zahvaljujem svim mladim političarima i političarkama koje su uzele učešće u projektu.

Najiskrenije se nadam da ćete pratiti ovaj blog, moje komentare i analize te da ćemo zajedno pratiti i komentarisati političke procese u Bosni i Hercegovini i to na objektivan i konstruktivan način. Ujedno i vrlo zanimljiv i drugačiji.

Ukoliko želite da pokrenemo zajedničke inicijative za donošenje ili izmjenu zakonskih ili drugih pravnih propisa, da pohvalimo političare i političarke koji iniciraju istinske promjene, da promovišemo naše mlade političare i političarke, slobodno me kontaktirajte na sljedeći mail: elma.karisik@komentatorica.ba.

Iskreno se radujem tome i upravo je to razlog zašto postoji ovaj blog komentatorica,

Najavljujem i podcast intervjue koji će takođe biti dio bloga.

S poštovanjem,

                          Vaša Elma Karišik