DPS se očito ponašao kao i svaka druga ustoličena partija na Balkanu. Ne mijenjaju politike, strategiju, ljude, samo razvijaju svoj unutarnji sistem u koji ako upadneš – dobro ti je. I došli su do momenta kad je možda i važno da im građani daju glas, oni su izgubili kredibilitet, povjerenje građana i mnogi neće više da glasaju za takve opcije iz inata i ogorčenosti.
Još veći problem od ustoličenih lidera je taj što se nije razvijala ni opozicija, jedna zdrava i normalna alternativa, koja će se baviti i pitanjima nacionalnog identiteta, ali i pitanjima ekonomije i zapošljavanja. Taj takav prostor iskoriste padobranci za neke svoje interese i za neke svoje privatne ratove.
Mi u BiH smo eto imali nacionaliste na vlasti i povećaše plate sebi, sve u ime države.
Dođoše na vlast ovi drugi i povećaše sebi plate, sve u ime naroda.
Državi i narodu su ostavili u amanet da se međusobno svađaju ko je više upropastio državu i narod.
I to vam je sve što trebate znati o našim političarima.
Što se tiče toga šta pobjeda Jakova Milatovića donosi CG i regionu: sjajnu izbornu kampanju na kojoj će jahati nacionalne stranke na relaciji Srpski svet- EU godinama, a narod će i dalje ići vani i navijati emocijama. Dok Amerika ne odluči drugačije.
I da vam pravo kažem, ako i za koga treba biti zabrinut, to je BiH. Svi su oko nas pravili svoje svjetove i vodili svoje ratove preko naših leđa.
Ali i ovo da kažem, kad se spomene moguć rat u BiH, političari u BiH opet prebacuju odgovornost jedni na druge. i međusobno se optužuju za izdaju.
Međutim, realnost je da niko ne može garantovati vječiti mir na Balkanu. Stranci su ti koji nama kroje sudbinu, a naše političare koriste po potrebi za svoje ratove i svoje ciljeve.
I opet sutra će svoj dom braniti goloruki narod. Neće političari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *