Dakle, dobit ćemo status kandidata EU!

Potvrđemo!

Danas treba da slavimo! To smo dobili zahvaljujući našim političarima. I lijevim i desnim. Koliko su samo truda uložili u reformske zakone, vladavinu prava, borbu protiv korupcije. Zamislite cijele familije je trebalo pozapošljavati. Nije bilo nimalo lako kleti se u reforme javne uprave, modernizaciju, digitalizaciju, industrijalizaciju, a nahraniti svakog stranačkog uhljeba koji u svojim liderima vidi jedini spas. Inače, svi bi oni morali napustiti ovu državu i graditi sopstvene karijere na osnovu ličnih vještina i znanja po kojekakvim prčijama Evropske unije.

Sav teret pandemije je pao na naše vlade. Morali su svo svoje znanje koristiti u online okruženju a nilaptop se nije znao uključiti. Oni su to sve naučili zbog nas. Toliko hrabrih ljudi s terena se uključilo u borbu protiv pandemije, nije bilo više važno ni što tvornica malina uvozi respiraotre. Samo da im mi ostanemo živi i glasamo za njih. Ali ko bi mogao znati da naše vlade čeka toliko iskušenja zbog ratnih okolnosti u Ukrajini. Toliko su se cijene podigle da su morali povećati plate čistačicama i portirima. Samo zbog njih i njihovih povećanja od 50 KM, oni su morali pretrpjeti i povećanja svojih plata i do 500 KM: oni nisu mogli zbog toga spavati. Pa su najavili još veća povećanja.

Oni se danas zbog nas, samo zbog nas, pazite, samo zbog nas bore, sa političkim protivnicima ali i sa svojom savješću, da uđu u vlast i dograbe se SNSD-a, onog istog što nije dao da se smanje ni akcize, a vala ni pdv tokom najvećeg ekonomskog udara na naše stanovništvo, poslije rata. Znate li vi kakva je to borba? Sa samim sobom. Lako je nama spavat sa 500 KM na računu, ako i to. Kako je spavati sa milionima? To su ogromni problemi. Nisu to samo finansijske prirode. Oni su se toliko srodili sa parlamentarnim klupama i vladinim foteljama. Znate li kako je njima bilo teško kad im sudbinu kroji Šmit iz šešira. Jednima se srce kida za građasnkom državom, drugima za foteljom. Znate li..pa ne znate. Naravno da ne znamo.

Botovi, simpatizeri stranaka i članovi – danas pauza. Odmorite.

Ovo je novi početak za BiH.

P.S. Pustite makar sto dana ove nove. Ok, nisu novi ljudi, nisu nove stranke, pa šta ima veze, ali jesu nove brige za nama. kako ćemo sad potrošit ove pare od kandidatskog statusa? Eto kako bi vi? Jedna bara, sto krokodila. Nije to lako. Nije.

 

@komentatorica.ba

Kandidatski status mubarek olsun!

♬ original sound – Elma Karišik

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *