izvor: SDP BiH

Općinski odbor SDP Novi Grad Sarajevo je sazvao sjednicu koja bi se trebala održati 6. marta ove godine, ali OO nije pozvao svojih 27 članova.

Tih 27 nezadovoljnih članova SDP pisalo je pismo Nerminu Nikšiću, lideru SDP-a kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Naime, sve na što smo u prethodnom periodu upozoravali, a tiče se nestatutarnog djelovanja nelegitimnog v.d. predsjednika OO Abela Baltića koji je nametnut i nekolicine članova OO, se i dalje nastavlja, tvrde nezadovoljni SDP-ovci.

Ime Abela Baltića je vezano za nedavno neusvajanje Izvještaja o radu JU DZ KS na Skupštini Kantona Sarajevo na čijem je čelu upravo Abel Baltić, a koji je podnio ostavku navodno iz moralnih razloga.

Ademir Spahić, član Upravnog odbora JU DZ KS je iznio u međuvremenu teške optužbe na račun Baltića vezano za zapošljavanje u ovu ustanovu i javne nabavke.

SDP je ekspresno donio odluku da isključi Spahića iz stranke jer njegova sloboda govora „šteti“ ugledu SDP-a.

Čini se da nezadovoljstvo Nermina Alihodžića, potpisnika pomenutog  pisma nezadovoljstva Nerminu Nikšiću, dugo traje.

Naime, još u aprilu prošle godine na svom nalogu na društvenoj mreži X napisao je kako „po svaku cijenu ulaziti u vlast, pri tome ne razmišljati o mogućim posljedicama kako će glasačko tijelo reagovati, uz činjenicu da će najveću cijenu pogrešnih poteza platiti SDP, krajnje je neodgovorno i neozbiljno. I najvažnije od svega, gdje je u provedbi ovakve politike BiH?

Očekujemo da SDP isključi iz stranke i ove nezadovoljne članove jer „štete“ ugledu SDP-a jer sloboda govora “šteti” ugledu stranke i obično završava isključenjem onih koji slobondo govore iz te stranke.

Uvijek postoji i druga strana priče, pa i u SDP-u. Mnogi koji odluče progovoriti ne progovore odmah. Nekako se baš otvore pred izbore.

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *